Silvercoins

Sølvmønter (Silvercoins)


Forskellen mellem en bouillon mønt (Silver coin) og en bouillon round (Silver round) er hvem der har produceret dem. Bullion mønter (Silvercoins) er produceret af en regering, og er lovligt betalingsmiddel bakket op af en regering.


Lovligt betalingsmiddel giver mønten en "Face Value" For eksempel har en 1 ounze American Eagle Silver Coin en pålydende værdi af "en dollar." Selv om værdien af den sølvmønt er meget mere værd end en dollar anerkender og godkender den Amerikanske regering mønten til at holde denne værdi.


Runder er ikke lovligt betalingsmiddel, og er ikke bakket op af nogen regering. Den eneste undtagelse fra denne regel er den mexicanske Libertad. Libertads er produceret af den mexicanske Mint, under ledelse af Central Bank of Mexico og den mexicanske regering, men Libertad har ikke en "Face Value"

United States Mint

American Silver Eagle

Den amerikanske Silver Eagle er den officielle sølvmønt i USA . Den blev først udgivet af United States Mint den 24. november er 1986. Det blev kun lavet i den ene - troy ounce størrelse , som har en nominel pålydende værdi af en dollar og er garanteret til at indeholde en troy ounce af 99,9% rent sølv.


Indholdet , vægt og renhed er certificeret af United States Mint .


Ud over guldbarrer versionen , har USA Mint produceret en proof version og en ucirkuleret version for møntsamlere . The Silver Eagle er udfærdiget tre pastiller : Philadelphia Mint , San Francisco Mint og West Point Mint .

Royal Canadian Mint

Silver Maple Leaf

Den canadiske Silver Maple Leaf er en sølvmønt, der årligt udstedes af den canadiske regering . Den er produceret af Royal Canadian Mint .


Silver Maple Leaf er et lovligt betalingsmiddel . Den pålydende værdi er 5 canadiske dollars . Markedsværdi af metallet varierer, afhængig af prisen på sølv . Sølvindholdet 99,99% gør mønten blandt de fineste officielle bullionmønter i hele verden. Standardversionen har en vægt på 1 troy ounce ( 31.10 gram ) .


Silver Maple Leaf for- og bagside display er henholdsvis en profil af Elizabeth II og den canadiske Maple Leaf . I 2014 blev der indført nye sikkerhedselementer, som er de radiale linjer og et mikro indgraveret laser mærke.

Silver Birds of Prey

Wolf serie & Wildlife serie

Royal Mint

Britannia

Britannia er mintet af Royal Mint, og er blevet frigivet hvert år siden1997.


I 1998 og i alle efterfølgende lige år er den afbilledet med det omvendte design af en stående Britannia figur. Begyndende i 1999 og fortsættende i ulige år er en række alternative ikke gentagende skildringer af Britannia, som har erstattet den stående figur på bagsiden.


Fra 2013 fik mønten et anderledes design hvert år.


Fra 1997 til 2012 havde sølvmønterne en finholdighed af 958 (95,8% eller Britannia sølv). Siden 2013 er sølvmønterne produceret med en finholdighed på 0,999 (99,9% sølv).


Banco de Mexico

Mexican Libertad

Mexican Libertad er sølv mexicanske bullionmønter minted af Banco de Mexivo.

De er lavet i 1/20 , 1/10 , 1/4 , 1/2 og 1 troy ounce (ozt) vægte til både guld og sølv mønter, og desuden 2, 5 ozt og 1 kg vægte for sølvmønter .


Mønterne er i 99,9 % sølv. På den ene side af medaljen er en bevinget Victoria på den mexicanske Independence Sejrssøjlen foran et landskab med vulkanerne Popocatepetl og Iztaccihuatl .


Den modsatte side viser det Mexicanske våbenskjold. Den nye version har Winged Victoria i en anden vinkel , og den modsatte side viser det Mexicanske våbenskjold omgivet af historiske mexicanske våbenskjold. Det oprindelige design er baseret på den Centenario mexicanske guldmønt .

Rand Refinery - Sydafrika

Krugerrand

Navnet “Krügerrand” har været synonym med rigdom, velstand og rigdom i 50 år. Den sydafrikanske Guld Krügerrand blev første gang udstedt i 1967, og er i dag stadig den mest om satte guldmønt på planeten! Alle andre guldmønter, der er kommet efter, herunder amerikanske Guld Eagles og Canadiske Maple leafs, skylder deres eksistens til Sydafrikas “Guld bedstefar” Krügerranden.


Men mens andre lande har produceret sølvversioner af deres bullionmønter, har samlere kun drømt om at eje officielle Krugerrand-mønter i rent sølv. Den ventetid er nu ovre! For at markere 50 års jubilæum for Guld Krügerrand, har Sydafrika godkendt verdens første produktion af Limited 1 Ounce Silver Krügerrands.


Produceret af den prisvindende sydafrikanske mint, er hver Sølv Krügerrand officielt lovligt betalingsmiddel, slået i en hel ounce (31,1 g.) i 99,9% rent sølv.


Sølv Krügerranden har samme design som de oprindelige guldmønter – den tidligere sydafrikanske præsident Paul Krüger på den ene side og den ikoniske Springbuk antilope på den anden. 

Geiger Edelmetalle

Noah´s ark

Noahs Ark sølvmønter er armenske bullion mønter, udstedt siden 2011. De fås i forskellige størrelser med en fin vægt mellem ¼ ounce og 5 kg i sølv på 999/1000 finhed .


Selvom mønten med en nominel værdi på 500 Dram (1 ounce) er et lovligt betalingsmiddel i Armenien , er den ikke præget i dette østeuropæiske land . Mønten er produceret af Leipziger Edelmetallverarbeitungs GmbH som er et affilieret selskab af Geiger Edelmetalle.


I lighed med de berømte bullionmønter som den canadiske Silver Maple Leaf , Wiener Philharmonikerne og den amerikanske Silver Eagle, er motivet på mønten det samme år efter år.

Austrian Mint

Wiener Philharmoniker

Wiener Philharmonikerne, ofte forkortet Philharmonic, er en bullion mønt af sølv fremstillet af Münze Österreich AG. Den er opkaldt efter Vienna Philharmonic orkester (Wiener Philharmoniker), som inspirerer udformningen af ​​begge sider af mønten. Den blev indført i 2008 med en nominel værdi på € 1.50. Denne sølvmønt er en af ​​de mest solgte bullionmønter.


Designet på mønten er den samme hvert år, og det er kun udstedelsesåret der ændres. På forsiden af ​​mønten ses det orgel i Wien Musikverein Golden Hall. Bagsiden af ​​mønten viser instrumenter i Wiener Philharmonikerne, herunder Wien horn, fagot, harpe, og fire violiner centreret om en cello. Begge designs blev produceret af den ledende gravør i den østrigske Mønt, Thomas Pesendorfer.

Guernesey

Guernesey 8 Doubles Silver Coin

8 Doubles Guernsey mønten blev første gang slået i 1830, hver med det gamle kongelige segl fra kong Edward I, der blev givet til øen i 1279. Seglet viser de tre løver fra England med det franske, det juridiske og fælles sprog i Guernsey på det tidspunkt, ordet " Guernesey " ovenfor .


Mønten er lavet for Guernsey Mint af METALOR. Deres renhed og vægt er garanteret af raffinaderiet i Schweiz, hvor det ædle metal til mønterne produceres.