About silverLidt om sølv


Sølv, ligesom andre ædelmetaller kan anvendes som en investering. I mere end fire tusind år har sølv været betragtet som en form for penge og et lager af værdi. Men siden slutningen af ​​sølv som standard, har sølv mistet sin rolle som lovligt betalingsmiddel i alle udviklede lande, selv om nogle landes mint bullion og samlermønter som American Silver Eagle med nominelle pålydende værdi. I 2009 var den vigtigste efterspørgsel efter sølv til industrielle applikationer (40%), smykker, bullion mønter og børshandlede produkter. I 2011 udgjorde de globale sølv reserver 530.000 tons .


Millioner af Canadiske Silver Maple Leaf mønter og amerikanske Silver Eagle købes som investeringer hvert år. Silver Maple Leaf er et lovligt betalingsmiddel på $ 5 per ounce, og der er mange andre sølvmønter med højere lovligt betalingsmiddel værdier, herunder $ 20 canadiske sølvmønter. Sølv er lovligt betalingsmiddel i den amerikanske stat Utah, og kan bruges til at betale al gæld.


Guld / sølv prisforholdet (GSR) bliver ofte analyseret af handlende, investorer og købere. I romertiden blev prisforhold fastsat til 12 eller 12,5-1. I 1792 blev guld / sølv prisforholdet fastsat ved lov i USA på 15 : 1, hvilket betød at en troy ounce guld var en værdi af 15 troy ounces sølv; et forhold på 15,5 : 1 blev vedtaget i Frankrig i 1803. Guld / sølv prisforhold i det sidste år har svinget mellem 75 : 1 og 90 : 1 med et peak på 126:1 i marts 2020. 


Du er meget velkommen til at kontakte mig hvis du ser nogle sølvmønter som har din interesse.

coins@silvercoins.dk

Visualisering af sølv